بافت گرانولار
در این بافت بلورهای درشت شکل دار ، نیمه شکل دار وحتی بی شکل دیده می شود . این بافت در سنگهای مثل گرانیت ،گرانودیوریت ، تونالیت ، گابرو ، پریدوتیت وجود دارد . ممکن است به این بافت لامپروفیری هم گفته شود . چون در لامپروفیرها که سنگ مافیکی نیمه عمیق است قابل مشاهده است .
بافت گرافیک
در این بافت بلورهای کوارتز در زمینه ای از فلدسپات آلکالن اورتوز (میکروکلین) دیده می شود که به سنگ یک حالت خط میخی می دهد . این بافت نشان دهنده رشد همزمان کوارتز و فلدسپات آلکالن در نقطه اوتکتیک (حداقل دمای ذوب و تبلور سیستم) است .
بافت میر مکیتی
این بافت نشان دهنده رشد توام کوارتز های کرمی شکل و فلدسپات می باشد این بافت در گرانودیوریت ها (اغلب) دیده می شود .
بافت پویی کلیتیک
در این بافت بلورهایی از یک کانی قدیمی مثل پلاژیوکلاز توسط بلورهای یک کانی دیگر مثل پیروکسن احاطه شده است (نشان دهنده تبلور زودتر پلاژیوکلاز است )
بافت افیتیک یا دیابازیک
نوعی بافت پویی کلیتیک است که در آن تمام یا بخشی از بلورهای پلاژیوکلاز داخل پیروکسن قرار گرفته است . (نشان دهنده رشد همزمان آنهاست) . اغلب در سنگ دیاباز دیده می شود . اگر به جای پیروکسن شیشه وجود داشته باشد نام آن بافت هیالوافیتیک است ، اگر بخشی از پلاژیوکلاز توسط پیروکسن محصور شده باشد یا رشد آنها در کنار هم را شاهد باشیم به آن بافت ساب افیتیک گویند .
بافت کرونا
بلورهایی از یک کانی توسط حاشیه ای از یا و دو کانی در بر گرفته شده است . مثلا بلورهای الیوین توسط حاشیه ای از پیروکسن و آمفیبول در بر گرفته شده است . توجه کنید که ممکن است تمام کانی احاطه نشده باشد . به این بافت تروکتولیتی یا حاشیه ای هم می گویند .
بافت مش یا غربالی
این بافت به دلیل انجام فرایند دگرسانی در کانی الیوین و تبدیل آن به سرپانتین به وجود می آید . زمانی که الیوین در اطراف شکستگی هایش تبدیل به سرپانتین می شود، شکل خاصی که شبیه غربال است به وجود می آید .
بافت اسپینیفکس
در این بافت تیغه های کشیده و در هم فرو رفته الیوین دیده می شود که ممکن است به سرپانتین تبدیل شده باشد یا این که در خمیره ای از بلور های دانه ریز قرار گرفته باشد. این بافت در سنگهای اولترا مافیک آتشفشانی دیده می شود . مثل کیمبرلیت یا کماتی ایت .
بافت شیلرن
در این بافت لایه های غیر مشخص تیره رنگ دیده می شود که به علت جذب نشدن کامل مواد خارجی در ماگما یا ته نشینی مواد در ماگما به وجود آمده است . این لایه ها ممکن است تیغه هایی از جنس ایلمنیت یا اکسیدهای آهن باشند و یا ممکن است بر اثر جدایش ارتوپیروکسن ها و کلینو پیروکسن ها باشند در این حالت به آن بافت دیالاژی هم می گویند .
بافت پگماتیتی
در این بافت بلورهای بسیار درشت از کانی های کوارتز ،فلدسپات ،میکا و ... دیده می شود . این بافت در انواع پگماتیت ها وجود دارد .
بافت آپلیتی یا دانه شکری
در این بافت بلورهای سنگ تقریبا هم اندازه می باشند عموما در سنگ آپلیت دیده می شود . نام دیگر این بافت ساکاروئیدی است .
بافت گرانوفیریک
این بافت شبیه بافت گرافیک است که در آن کوارتز و فلدسپات به حالت شعاعی قرار گرفته اند .