اما بعضیها رازهایی دارند که به آنها کمک میکند آخر ماه سربلند و بدون کم و کسر به انجام کارهایشان بپردازند و هر روز اول وقت نمیپرسند حقوقها کی واریز میشود در زیر به برخی از این رازها اشاره میکنیم:
1.مدیربرای کنترل اقتصاد خانواده و اینکه برنامه ریزی درستی داشته باشیم یک مدیر لازم است. اشتباه نکنید این پست چندان هم مثل باقی پستها پشت میز نشینی و دستور دادن ندارد.
من مدیر خانواده را مثل پذیرش مدیریت ساختمان میدانم کسی که بسیار زحمت میکشد و همیشه باید پاسخگو باشد همیشه مدیر خانه است که باید جوابگو باشدمثل مدیر ساختمان که تا آب و یا برق قطع میشود یا همسایهها سرپارکینگ بحثشان میشود همه میروند و در خانه مدیر ساختمان را میزنند!
اما وجود مدیر خانه لازم است تا برنامه ریزی و بر اجرای آن نظارت کند.
2. بهبود معاش باخرج درستافزایش درآمد به معنی بهبود معاش نیست بلکه منظور از بهبود معاش استفاده حد اکثری و بهینه از منابع است. هرخانواده ای باید با درآمدی که هر ماه کسب میکند بسازد. یعنی کاری که همه مردم انجام میدهند.
خانوادهها معمولا ممر دیگری برای کسب درآمد ندارند که مانند دولت یک متمم بودجه بیاورند و قال هزینههای اضافی را بکنند! پس هر خانواده باید برنامههای خود را در چارچوب درآمدی تنظیم بکند که کسب میکند. یعنی پایش را از گلیم خودش فراترنگذارد.
3. اقتصاد خانواده =اقتصاد زندگیخیلی ماشینی به بحثهای مالی خانواده نگاه نکنید از اصول اقتصادی باید در زندگی استفاده کرد اما باید روح زندگی در آن جاری باشد پس برنامهها را طوری تنظیم کنید که قابل تغییر باشد و در صورت بروز مسائل جدید یا خرجهای غیر مترقبه برنامه جایگزین داشته باشید.
4.هزینه از درآمد جلو نزنددولت با کم کردن تعداد پروژه یا طولانیتر کردن مدت اجرای آنها هزینه هایش را متعادل میکند. هدف همین است که هزینهها از درآمدها جلو نزند.
در خانواده هم خواه ناخواه همین اتفاق باید بیفتد.
5. به آب باریکه رضایت ندهیداینکه یک حقوق ماهیانه مشخص داشته باشید خیلی خوب است و نعمت بزرگی است اما رضایت دادن به آن دیگر چندان هم خوب نیست چقدر از وقت روزانه تان را صرف امور بیهوده میکنید . تماشای تلویزیون چرت بین روز و... از فرصتها استفاده کنید و تا میتوانید برای کسب درآمد درست راههای جدید بیابید . اصلا اگر لازم شد از آب کره بگیرید و بفروشید.
آدمهای زیادی را میشناسم که در میان سالی و پیری خود را به خاطرکوتاهی در ایام جوانی سرزنش میکنند اما چه سود؟
6.پس انداز کنیددر هر خانواده ای باید «پس انداز» وجود داشته باشد بدون پس انداز، هیچ خانواده ای نخواهد توانست به کامیابی برسد. « پس انداز» تعدیل کننده هزینه ها، تضمین کننده آینده و نقطه اتکای خانواده است.
7.روحیه همکاری بین اعضای خانوادهتعامل مناسب اعضای خانواده و همچنین اولویت بندی نیازهای اقتصادی سبب تقویت و سلامت اقتصاد خانواده میشود. نباید این طرز تفکر بین اعضای خانواده به خصوص فرزندان ایجاد شود که تنها پدر یا مادر خانواده مسئول حل مشکلات اقتصادی هستند.
انتهای پیام/