شما میتوانید مطالعات زیادی در زمینه کارآفرینی داشته باشید و به مقالات و مجلات و کتابهای گوناگونی رو آورید و با افرادی که این تجربه را پشت سر گذاشته اند، مشورت کنید. اما هیچ کس نمیتواند به طور کامل چگونگی و جزئیات آن را به درستی برای شما تعریف کند تا زمانی که خود فرد در آن موقعیت قرار گیرد.
در این مطلب قصد دارم تا بااستفاده از تجربیاتی که در طول این سالها کسب کردم به معرفی و بررسی ۸ اصل مهم کاری بپردازم.
تعداد کمی از افراد قادر به درک افکار ذهن شما هستند.
تعداد کمی از افراد هستند که توانایی و درک درستی از سرمایه گذاری، احساسات و انرژی مورد نیاز و مرتبط به راه اندازی یک کسب وکار موفق را دارند.
اگرچه درک این موضوع شاید کار چندان آسانی نباشد، اما پذیرش ذات انزوا طلبانه مدیریت امری ضروری است. پذیرش این موضوع به شما کمک میکند تا به جای تلف کردن زمانتان و کسب تایید از دیگران و یافتن افرادی که قادر به درک شما باشند، بر قدرت خود متمرکز شوید و به جلو حرکت کنید. سعی کنید با تنهایی تان یکبار برای همیشه کنار بیایید.
به ندای درونتان گوش دهید.
عمدتا کارآفرینان با انبوهی از نصیحتهای گوناگون همکاران، دوستان و آشنایان یا حتی افراد کاملا غریبه روبه رو هستند. اما حتی بهترین نصیحتها و پندها نیز اگر در مسیر و جایگاه نادرست استفاده شوند، بی فایده و حتی مخرب نیز خواهند بود.
بنابراین وقتی قدردانی از یک اندرز خوب ارزش و جایگاه خود را دارد، استفاده درست از آن و توجه به حس درونی تان نیز بسیار مهم است. اغلب اولین ایده شما بهترین بوده و اولین عملکردتان صحیح است. علاوه بر این اگر با مشکلی مواجه شدید، هیچ کس جر شما مسوول نیست و نباید سرزنش شود.
«پول دیگران» را برای همیشه کنار بگذارید.
تمام کار آفرینان باید طوری رفتار کنند که انگار سرمایه اصلی از آن خود آنان است.
پس از مدتی اغلب کارآفرینان با این باور که از سرمایه شخص دیگری استفاده میکنند، اشتیاق خود را از دست میدهند.
یک کسب وکار موفق نمیتواند نسبت به منابع خود غفلت داشته باشد.
اجتناب از غرور و تعصب
من افراد بی شماری را دیدم که با غرور ومتعصبانه، حرفه خود را به باد دادند.
شما نمیدانید که کی و چگونه افراد به زندگی شما قدم میگذارند، یا از زندگیتان بیرون میروند و چه زمانی ممکن است آنها را دوباره ملاقات کنید. به خصوص در دنیای امروزی که افراد مدام در حال رشد و تکامل هستند وفردی که امروز یک مهندس ساده است، فردا میتواند موسس یک کسب وکار موفق باشد. به خاطر بسپارید تا هدفمند، محکم و استوارگام بردارید و با همه با متانت و منش والا رفتار کنید.
همین طور که عبارت معروف میگوید با افراد وقتی در حال صعود هستید مهربان باشید، زیرا در حال پایین آمدن نیز به آنها نیاز دارید.
به جای حرف زدن بیشتر گوش دهید.
با حرف زدن نمیتوان چیز زیادی آموخت. شما با همفکری با اعضای گروهتان نکات بسیاری را خواهید آموخت. یک مدیر خوب و موفق ابتدا گوش فرا میدهد سپس حرف میزند. این رفتار به شما این امکان را میدهد تا قبل از بررسی موقعیت تمامی جوانب را درنظر بگیرید. فایده استخدام بهترین افراد چه خواهد بود، اگر شما زمانی را برای گوش دادن به صحبتها و نظرات آنها اختصاص ندهید؟!
ارزش هر فرد
اگرچه تکنولوژی یکی از بخشهای اساسی تشکیل دهنده بسیاری از کسب وکارهای امروزی است. اما هنوز هم نیروی انسانی به عنوان پایه گذار اصلی یک کسب وکار مطرح میشود. این افراد هستند که در آخر تصمیم نهایی را میگیرند. بنابراین مسوولیت این امر بر شانه مدیر یک شرکت است تا با گردآوری بهترین افراد و تشکیل بهترین گروه و ایجاد مطلوبترین شرایط، محیطی مناسب برای کار روزانه افراد و جذب آنها در محیط کاری ایجاد کند. برقراری توازن مناسب میان خواستههای کارمندان و نیازهای شرکت نیازمند گذشت زمان طولانی و طی کردن مسیر مناسب است.
در حقیقیت سرمایه گذاران شما بزرگترین منابعتان هستند
همکاری با سرمایه گذاران بزرگ و نامدار میتواند آینده کاری یک کسب وکار کوچک و تازه کار را برای همیشه تغییر دهد. ارتباطات آنها با خریداران، دسترسی به استعدادهای برتر و وجود شرکای استراتژیک از نکات مفید و بسیار ارزشمند آنها است.
باور به هدف نهایی الهام بخش است.
حتی اگر به نظرتان این حرف شعاری تکراری است، باید سعی کنید بیشتر از هر فرد دیگری به خودتان و شرکت تان ایمان داشته باشید. اگر شما در زمینه کاری خود شور و اشتیاقی نداشته باشید سرمایه گذاران، کارمندان و خریداران محصولاتتان نیز در مورد شما شورو اشتیاقی از خود نشان نخواهند داد.
از بسیاری جهات باور داشتن به خود، شور و اشتیاق و اعتقاد به چشم اندازها از مهمترین داراییهای هر کارآفرین است.
بانکی دات آی آر